Oli kyseessä sitten pieni tai keskisuuri yritys, on hyvin todennäköistä, että toimistotarvikkeet lohkaisevat oman siivunsa yrityksen pyörittämiseen liittyvistä kuluista. Etenkin uudet yrittäjät voivat yllättyä siitä, kuinka paljon juokseviin materiaalikuluihin sekä toimiston ylläpitämiseen uppoaa rahaa.

Kustannukset vaihtelevat toki yrityksen toimenkuvan mukaan, ja etenkin viime aikoina myös liiketoiminnan digitalisoituminen on tuonut mukanaan muutoksia yrityksen kulurakenteeseen.

Mikäli toimistotarvikkeita on joka tapauksessa hankittava yrityskäyttöön, kannattaa niissä pyrkiä säästämään mahdollisuuksien mukaan. Tehtävä ei onneksi ole mitenkään mahdoton, ja jo pienellä vaivannäöllä yrityksen toimistotarvikekulut saa karsittua minimiin. Jos et olet varma, mistä lähteä liikkeelle, voivat alla olevat vinkit tulla tarpeeseen.

Harkitse yhdistelylainaa

Monet yritykset on perustettu lainarahalla. Toisinaan yrittäjällä tai yrityksellä saattaa olla maksettavanaan useampiakin lainoja. Mikäli näin on, voi lainanlyhennyksiin ja niihin liittyviin lisäkuluihin upota yllättävän paljon rahaa aivan turhaan.

Jos tilanne suinkin sen sallii, on lainojen yhdistäminen järkevä keino karsia pois kaikki turhat lainakulut. Yhdistelylainojenkin suhteen on kuitenkin suuria eroja, joten mahdollisimman suuria säästöjä halajavan kannattaa etsiä paras yhdistelylaina ja hakea sitä.

Etsi tarjouksia

Olivat kyseessä sitten toimistotarvikkeet, toimistokalusteet, tietokoneet tai muut elektroniset laitteistot tai mikä tahansa muu hankintalistalla oleva asia, on tarjousten metsästäminen aina kannattavaa.

On selvää, että yrittäjällä tai hankintavastaavalla on paljon muutakin tehtävää, eikä toimistotarvikkeiden edullinen hinta välttämättä ole silloin prioriteettilistan kärjessä. Internet on kuitenkin mitä näppärin tietopankki, josta löytyvät kaikki parhaat toimistotarvikkeita koskevat tarjoukset jo parissa minuutissa.

Mikäli silmiin osuu esimerkiksi alennuksia tulostimen mustepatruunoista, paperista tai muista tarpeellisista tavaroista, on niihin fiksua tarttua!

Tilaa suuret erät tukusta

Tukkumyynti on yrityksille houkutteleva mahdollisuus saavuttaa säästöjä. Mikäli toimistotarvikkeet pystyy hankkimaan tukusta, voi sillä säästää sievoisia summia vuodessa. Jos kauppa tarjoaa yritystiliä, on sekin loistava tilaisuus päästä hyötymään yrityksille suunnatuista eduista.