Yrityksen aloittaessa toimintaansa on edessä usein mittava urakka. Sen lisäksi, että varsinaisen yritystoiminnan käynnistämiseen ja esimerkiksi asiakassuhteiden luomiseen ja kehittämiseen on panostettava valtavasti etenkin yritystoiminnan alkumetreillä, liittyy yrityksen perustamiseen monia muitakin tärkeitä huomioitavia seikkoja.

Yksi tällainen seikka on toimiston rakentaminen yritykselle, jotta työnteko olisi ylipäätään mahdollista. Monessa yrityksessä on loihdittava tyhjästä toimistotilat tai muut työtilat, joista käsin töitä hoidetaan.

Ellei uusi yritys siirry suoraan jonkin toisen yrityksen vanhoihin toimitiloihin tai ellei yritystoimintaa pyöritetä esimerkiksi vuokratusta toimistotilasta eli niin kutsutusta toimistohotellista käsin, on hyvin todennäköistä, että yrityksen on hankittava monenlaisia tarvikkeita ja laitteita uusiin toimistotiloihin.

Harvalla uudella yrityksellä on täysin selvät sävelet sen suhteen, millaisia laitteita, kalusteita ja tarvikkeita yrityksen kannattaa hankkia. Osalla myös rajallinen budjetti saattaa vaikuttaa merkittävästi siihen, miten paljon tällaisiin hankintoihin on mahdollista sijoittaa.

Mistä apua toimistohankintoihin?

Sivustoltamme löydät runsaasti tietoa koskien kaikenlaista toimistoon ja yritystoimintaan liittyvää toimistotarvikkeiden ja -kalusteiden näkökulmasta.

Mikäli kaipaat kuitenkin konkreettista neuvoa sen suhteen, mitä kaikkea oma yritys saattaa tarvita ja mihin on panostettava toimistotiloja luotaessa, on tarjolla onneksi paljon hyödyllisiä tiedonlähteitä.

Mikäli budjetti suinkin antaa myöten, voi esimerkiksi sisustussuunnittelijasta olla suunnattomasti apua yrityksen toimistotilojen suunnittelussa. Usein ammattilainen kykenee ajattelemaan toimivia ratkaisuja aivan eri tavalla kuin maallikko ja sen pohjalta tekemään ehdotuksia, joita ei itse tulisi edes ajatelleeksi.

Sisustussuunnittelijalta voi löytyä yllättävän hyviä ideoita esimerkiksi toimiston valaistukseen ja elektroniikkaratkaisuihin liittyen, joilla työn tehokkuutta voidaan parantaa merkittävästi.

On olemassa myös erilaisia yritysten auttamiseen erikoistuneita B2B-konsultteja, joilta voi kysyä neuvoa vaikkapa juurikin räätälöityjen toimistoratkaisujen suhteen. Konsulttien hyödyntäminen toimiston suunnittelussa ja hankinnoissa on kuitenkin ainakin meillä Suomessa vielä melko harvinaista.

On hyvin tyypillistä, että etenkin pienemmät yritykset pyrkivät mahdollisimman pitkälle tekemään itse päätökset koskien toimistotarvikkeiden ja -kalusteiden hankintaa.

Vaikka tällä tavoin voikin säästää merkittäviä rahasummia, on ennen hankintoja kuitenkin erittäin suositeltavaa tehdä mahdollisimman paljon selvitystyötä sekä kysyä vinkkejä tai suosituksia eri tahoilta vikaostoksilta välttymiseksi.