Toimistotarvikkeiden vähittäismyynnissä on tapahtunut merkittäviä muutoksia kuluneen kymmenen vuoden aikana. Etätyö ja kotitoimistot ovat yleistyneet hurjaa vauhtia, jonka myötä monet yritykset ovat siirtyneet entistä voimakkaammin digitaaliseen toimintaympäristöön.

Tämän seurauksena perinteisten toimistotarvikkeiden kysyntä on laskenut vähitellen. Vaikka useimmista toimistoista toki löytyvät yhä kaikki perustarvikkeet, kuten kynät, paperit ja tulostimet, on niiden rinnalle tullut uusia vaihtoehtoja. Toimistotarvikkeita myyvien B2B-kauppiaiden onkin täytynyt sopeutua muuttuvaan ympäristöön nopeassa tahdissa.

Toimistotarvikkeiden trendit

Kuten kaupan alalla yleensäkin, vaikuttavat muuttuvat arvot ja kulutustottumukset myös toimistoon tehtäviin hankintoihin. Seuraavaksi tarkastellaan muutamia trendejä, jotka ovat olleet viime vuosina erityisesti pinnalla toimistotarvikkeisiin ja -kalusteisiin liittyen.

Työskentelyvälineet kotitoimistoon

Siinä missä kynien, papereiden ja muiden perinteisten toimistotarvikkeiden tarve on ollut toimistoissa hiipumaan päin toiminnan muuttuessa yhä digitaalisemmaksi, on joidenkin muiden tuotteiden kysyntä vastaavasti noussut nopeassa tahdissa.

Muun muassa kuulokkeet, näyttöruudut ja säädettävät työpöydät ovat esimerkkejä kotitoimistossa hyödyllisistä toimistotarvikkeista ja -kalusteista, joiden myynti kasvaa vuosi vuodelta.

Yhä useammat työntekijät ovat valmiita sijoittamaan mukavaan ja ergonomiseen kotitoimistoon nyt kun etätyöskentely on tehty monissa yrityksissä mahdolliseksi.

Monet viihtyvätkin paremmin kotiin rakennetussa toimistossa, etenkin kun sieltä löytyvät kaikki oleelliset tarvikkeet ja välineet sujuvaan työntekoon.

Toimistotarvikkeiden tilaaminen netistä

Ani harvat yritykset tilaavat enää toimistolleen toimistotarvikkeita katalogeista samaan tapaan kuin vielä 2000-luvun alussa. Nyt lähes kaikki toimistotarvikkeita myyvät tahot toimivat yksinomaan verkosta käsin, josta onkin näppärä tilata toimistolle tarvikkeet joko säännöllisinä toimituksina tai kertaluontoisesti, kun sille tulee tarvetta.

Kierrätys ja ekologisuus

Maailmalla kovassa nosteessa olevat vihreät arvot vaikuttavat suoraan myös toimistotarvikkeiden kysyntään. Samalla kun paperin kulutusta pyritään hillitsemään, laskee myös tulostuspaperin, kirjoitusvälineiden ja muiden oheistuotteiden kysyntä.

Monelle yritykselle on tärkeää hankkia toimistokalusteita ja toimistotarvikkeita, joiden valmistuksessa on otettu huomioon ekologisuus. Esimerkiksi kierrätysmateriaaleista valmistetut toimistotuotteet ovat juuri nyt suositumpia kuin koskaan.